Waarom matcha blenden?

January 21, 2019

 

 Het proces van blending helpt natuurlijke variaties die van plant tot plant en zelfs van jaar tot jaar zijn gecreëerd, te elimineren. Een dergelijke variatie vindt plaats omdat in tegenstelling tot veel andere gewassen, de gehele theeplant niet elk jaar wordt herplant. In plaats daarvan kan een enkele theeplant worden gekweekt, gecultiveerd en selectief worden geoogst voor wel 30 jaar! Naarmate het rijpen tijdens zijn bestaan, zullen de bladeren natuurlijke variatie produceren - in kleur, smaak, grootte en zelfs zachtheid. De enige manier om voor consistentie te zorgen, is het combineren van bladeren van verschillende planten en van verschillende oogsten. Het mengen van matcha is vergelijkbaar met het mengen van druiven om wijn te maken. Net als matcha produceren dezelfde druiven elk seizoen druiven. Elke wijnstok en elk oogstjaar kan echter subtiele verschillen in eigenschappen zoals zuurgraad en aroma produceren. Om consistente smaak en kwaliteit te bereiken, proeven experts die "sommeliers" heten de wijnen en combineren ze partijen om een ​​wijn te creëren die heel goed overeenkomt met wat eerder werd geproduceerd. De theesector (zoals de wijnindustrie) vertrouwt ook op de expertise van sommeliers. Goed opgeleide matcha-sommeliers zorgen ervoor dat elke kop matcha dezelfde smaak en de hoogste kwaliteit levert. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

2017 1T Matcha

Volg ons

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle

Sint-Simonstraat 24

9050 Gent - B

+32 (0)483 054058